Pages:

Book a session

Check what a complimentary conversation can do for you.

Visit my booking calender here

Offers to businesses

Read more here

Monthly tips for your professional life - sign up here (in Danish):
.
.

Newsletter at work

Interpretatione price

“Hun tror hun kan bestemme det hele”
“Hun er altid optaget af at redde sin egen røv”Slander

Do you know the thoughts like these? Our brain has an inherent tendency to make sense of what we are experiencing. So we quickly orient ourselves and find appropriate solutions.

Evolution profit

Det er faktisk evnen til at forstå og tilpasse os, der har gjort homo sapiens så succesfulde på jorden. En særlig silhouet i horisonten kaldte på handling, selvom vi ikke med sikkerhed vidste, at det var en løve. Raslen i løvet – måske en slange. Fortolkninger er en hurtig vej til at skabe sikkerhed, men det er ikke effektivt i det daglige samarbejde.
Når vi kategoriserer nogen, lukker vi af for at forstå, hvad der egentlig driver dem. Vi er tilbøjelige til at skabe misstemning, sig-selv-nok og konflikter. Formår vi at møde vores kolleger nysgerrigt, er der meget større chance for at vi kan hjælpe hinanden til at få opgaverne løst og bede om assistance, når det er nødvendigt.

Curiosity is the antidote

En nysgerrig tilgang til eksemplerne i indledningen kunne i stedet give følgende dialog:

“Når du beder mig skrive denne her rapport, er det så fordi du selv har travlt med andre ting? Og du har en fornemmelse af at jeg har bedre tid end dig?”
“Ja, jeg ved jo at du blev færdig med din undervisning i går, og det her brænder på, deadline d. 30.”
“Jeg har faktisk travlt med udstillingen i næste uge, som jeg har skubbet længe, så det passer mig virkelig skidt at tage flere opgaver”
“Åh – det havde jeg glemt. Om forladelse. Jeg er selv så fortravlet med mit projektregnskab, så jeg ikke ser, hvad der sker omkring mig. Det var virkelig ikke min mening at buzze dig. Men hvad f… gør jeg så?”

Nu er jeg ikke længere fjendtligt indstillet, og jeg får lyst til at hjælpe kollegaen ud af den pressede situation. Jeg siger måske:
“Kunne deadlinen forhandles?” eller “Hvis du kan skaffe mig hjælp til udstillingen, så vil jeg gerne kikke på rapporten derefter” eller “Kunne vi bede om assistance fra en anden afdeling til projektregnskabet?”

There is a need behind every action

Mange muligheder dukker pludselig op, når vi ser hinandens intention med de handlinger og ytringer, der et øjeblik tidligere stødte os. Alt hvad det kræver er opmærksomhed på vores egne reaktioner og kommunikation, og bevidsthed om vores behov som mennesker.

Næste gang du tænker en fortolkende tanke om en kollega, prøv da at spørge dig selv: “Hvad mon der driver denne person? Og hvad er vigtigt (og måske uopfyldt) for mig, siden jeg fortolker?”

Share on Facebook

Comments are closed.