Sider:

Book en tid

Prøv selv hvad en gratis snak kan gøre for dig.

Se bookingkalenderen her

Tilbud til virksomheder

Læs meget mere her

Månedlige tips til arbejdslivet - tilmeld dig her:
.
.

Nyhedsbrev på arbejde

Gode hensigter

Jeg ved godt hvad der skal til. Det kniber bare med at finde tiden til det. Kender du det?
Opladt efter ferien råder det store overblik. Det er næsten som en ny sæson for nytårsforsæt, både hvad angår privatlivet og jobbet.

Hver mandag morgen vil jeg skrive en oversigt over ugens opgaver. Hver dag inden fyraften skal jeg rydde mit skrivebord. Tidsregistrere dagligt. Hver fredag rydde min mailboks. Ikke deltage i bagtaleri.

Jeg vil sørge for at der er til en god madpakke hver dag. Begynde at putte børnene en halv time tidligere. Selv gå tidligere i seng, vågne veludhvilet. Mere tid sammen med min partner, og motionere mere.

Gode hensigter truet af oprør

Der går ikke mere end nogle få dage, så ændrer alle hensigterne sig fra at være omsorg over for mig selv til at blive Regler Jeg Skal Følge. Detr er tungt, kalder på et commitment når jeg er træt, og jeg bliver trodsig. Pludselig opstår frihedstrangen og jeg dropper skullerne og burderne.

Skrivebordet gror stille og roligt til, og vanerne tager over, alt imens jeg slapper af og minder mig selv om, at det skal jo heller ikke være så kedeligt alt sammen.

Og dér sidder jeg så i den gammelkendte saks med manglende overblik, dårlig samvittighed, usund frokost og savn efter tid med familien igen. De gode hensigter er efterladt i sandet.

Én ny ting

Det er sket mange gange for mig. Hvert år, stort set. Men nu har jeg fundet ud af hvordan jeg kan undslippe mekanismen. Jeg kan nøjes med at ændre én ting. Kun én. Lave et projekt ud af at rydde op i mine emails, fx. Sætte tid af til det og love en kollega fredagskage, når det er gennemført.

Eller forestille mig hvad jeg vi sige og gøre, næte gang jeg er ved at give efter for bagtaleri. Jeg vil rejse mig og hente en kop kaffe, simpelthen forlade situationen. Sådan.

Eller udnævne torsdag aften til at være tidligt -i-seng-aften. Eller onsdag til godnathistorien. Brudt ned i enkeltdele bliver forandringer pludselig mulige. Så længe der kun er ét projekt.

En fræk udfordringMotivation uden skulle og burde

Hvor blev det af, barndommens ‘Du kan garanteret ikke nå hen til lygtepælen før mig!’-kapløb? Det var sjovt. Selvfølgelig kunne jeg det. Ikke fordi jeg skulle, men fordi jeg kunne.

Én udfordring til mig selv om måneden kan jeg magte.

Frem for at vælge den mest fornuftige – her truer oprøret allerede – så vælger jeg den letteste eller sjoveste. Eller den, der vil give mig mest energi.

I denne måned vil jeg gennemgå mine røde emails hver fredag – og følge op på dem. Overblik og god samvittighed venter forude – foruden fredagskage. Og så pyt med ugeplanen og tidsregistreringen.
Hvilken udfordring vælger du?

Flere fif?

Tilmeld dig BusinessByHeart Nyhedsmail og modtag et fif til arbejdslivet ca en gang om måneden.

Share on Facebook

Comments are closed.