Sider:

Book en tid

Prøv selv hvad en gratis snak kan gøre for dig.

Se bookingkalenderen her

Tilbud til virksomheder

Læs meget mere her

Månedlige tips til arbejdslivet - tilmeld dig her:
.
.

Nyhedsbrev på arbejde

-Og visdom til at se forskellen

Efterårsstormen kom rasende ubelejligt for de fleste. Middagsinvitationer, en koncert, møder og andre vigtige og hyggelige gøremål måtte vi modstræbende måte give afkald på, da noget så udansk som et vejrfænomen ryddede dagsordenen.

Det er så uvant at det gør helt ondt, når vi skal indrette os efter vejrets luner. Men for dem, der kom til skade eller har mistet, må reaktionerne rundt om virke latterlige. Alligevel er afmagten og raseriet levende og virkeligt.Stormen forsinkede togene

Lyntoget

Et par dage efter stormen ringede en gammel veninde. Jeg fortalte harmdirrende om togføreren på lyntoget, som dagen efter stormen ikke ville lade toget standse på et par ekstra stationer. Han vidste ellers udmærket, at vi var en stor håndfuld passagerer, der kunne se frem til halvanden times venten på Odense station sent om aftenen.

Min veninde er mor til fire, hvoraf de tre døjer med vanskeligheder. Hun er selv arbejdsløs og ved at falde ud af dagpengesystemet, og nu har hendes mand lige mistet sit job. Tvangsauktionen lurer forude, så hun ringede for at spørge om jeg kunne hjælpe hende med et andet sted at bo.
Da jeg fortalte hende om strabadserne på min rejse, sagde hun: ?Pernille! Hvis du ikke har større problemer end det, så skulle du glæde dig!?.

Det overraskende var, at min forargelse øjeblikkeligt blev erstattet af taknemmelighed over at mine raske børn er godt på vej og mit liv i det hele taget udtrykker den drøm, jeg drømte dengang hun og jeg var tætte.
Det mindede mig om den bøn, der hyppigt bruges til at afslutte møderne i 12-trinsprogrammerne:

Gud giv mig sindsro
Til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre
Mod til at ændre de ting, jeg kan
Og visdom til at se forskellen

Den daglige påskønnelse

Jeg har ingen ambitioner om at ændre på DSB. Og jeg er lykkelig for de forandringer, der har ledt til mit liv i dag. Min venindes ord huskede mig igen på værdien i at påskønne det, jeg har – ikke fordi jeg er bange for at blive set som utaknemmelig, men simpelthen fordi det, vores tanker dvæler ved, får vi mere af.

Jeg havde egentlig tænkt mig, at denne måneds nyhedsbrev skulle handle om det offentliges digitalisering og de anstrengelser, som det giver os borgere og erhvervsdrivende. Og i virkeligheden kan det kategoriseres samme sted som orkanen ? jeg kan ikke ændre det, så lad mig hellere finde fred til at acceptere det. Så derfor ikke flere ord herfra om digitale postkasser.

Denne måneds udfordring til dig er: Når du opdager at du er irriteret, spørg da dig selv om du kan ændre på årsagen. Kan du det, så bered dig på at finde måden og modet til at gøre det. Kan du ikke, så øv dig i at acceptere. F.eks. ved at sætte irritationen i proportioner.

Share on Facebook

Comments are closed.