Pages:

Book a session

Check what a complimentary conversation can do for you.

Visit my booking calender here

Offers to businesses

Read more here

Monthly tips for your professional life - sign up here (in Danish):
.
.

Newsletter at work

Jule Fred?

Avoid micro aggressions

Julesangene bølger igen ud af radio og playlister, og her 1. søndag i advent bemærkede jeg hvordan en simpel julesang gjorde mit hjerte tungt, da jeg hørte en af sidste års julekalendersange ‘Jul I Vang Og Vænge’
Her synges bl.a.: “De voksne er glade og børnene er spændt”, “…og ligeså længe den (jul, red) den varer ved, har vi det godt” og “…at finde den hygge og finde det smil er det som juleaften kan”.

Nice Christmas provided by many carry with them and take for granted. Definitely the Christmas we want for all children. But there are many who celebrate Christmas between divorced parents, with a mentally fragile mother or father with abuse or with a sister, brother or parent who can not or are allowed to see. For whom Christmas is rich in tension or sadness.

For people in these situations, it can contribute to the sense of loneliness to be greeted with pictures of the happy family. I know this from experience. For me, Christmas has not always been happy, and when others talked about Christmas family fun as a matter of course, it has contributed to the darkness inside.

The silent colleague

In many workplaces colleagues know each other well, and we follow with each other's lives.

For den, der er optaget af at få pengene til at strække, af ægtefællens misbrug, af teenagerens kriminalitet eller af andre svære vilkår kan det gøre ondt, når andre tager normalitet som f.eks. en traditionel jul som en selvfølge. Det er det, man kalder mikroagression – agression, der ikke er tilsigtet, men resultat af uopmærksomhed, og som virker ekskluderende. Det gør ondt, og det gør ikke livet lettere.

But how can we, who are making profits reach those who do not have it, if we do not know?

Christmas is something we give

If I could swing the wand of December's jobs, as would anyone who is not already tell how they hold their Christmas be greeted with friendly questions in the category:

  • How are you?
  • Keeps you Christmas?
  • What do you think about the Christmas season?

Og det svar, de ville få, ville være medfølende, ikke problemløsende. For det kan være ganske ubehageligt at blive mødt med: “Jamen kunne du ikke bare…” når man allerede har tænkt alle muligheder igennem. Hvorimod et forstående blik kan gøre en kæmpe forskel, en følelse af ikke at være isoleret.

Uanset at vi ligger som vi har redt, så har mange af os brug for venlighed, forståelse og omsorg nu og da. Denne måneds udfordring til jer, der læser dette nyhedsbrev, er derfor: Vis interesse over for en kollega, som du ikke kender så godt. Uanset hvad du har hørt om vedkommende.

Share on Facebook

Comments are closed.